Op deze pagina ga ik een keer op een heel andere tour. Niet iets wat met fotografie te maken heeft, maar met een opleiding waarin ik drie recepten voor een event moet maken. En behalve dat is de opdracht ook het maken van recepten en deze érgens'zetten. Ik heb gekozen om dat op mijn website te doen. Hieronder volgt het resultaat: drie recepten die met bewerkt vlees te doen hebben.
Iedereen die de QR-code heeft gescand en op deze pagina is uitgekomen heet ik van harte welkom. Hieronder staan drie recepten, waarvan de omschrijving op het kaartje staat, dat ik heb meegegeven. Maar onder het recept staan er op deze blz nog enkele foto's zodat goed duidelijk wordt hoe de (kleine) gerechten gemaakt kunnen worden.
Het eerste recept is met SERANOHAM
Voor de lekker en hartige trek heb ik een recept gemaakt waarbij Serranoham een belangrijke rol speelt. Voor 12 stuks is het volgende nodig:
Voor 12 stuks is nodig:
- 1 bol mozzarella
- 80 gram seranoham
- 12 zongedroogde tomaatjes (amuse?)
- 1 handje sla
- Balsamico creme
Het recept is snel en eenvoudig te maken en hieronder volgt hoe je dat kan doen:
Snijd de bol mozzarella in plakken en daarna in 2 of 3 repen.
Snijd de plakken seranoham door de lengte doormidden. Leg dan een stukje van de mozzarella aan het begin van een plakje parmaham.
Leg er een plukje sla en een Amuse tomaatje bij. Rol ze op en leg ze op een bord. Als je er meerder klaar hebt, kan je het serveren als amuse, borrelhapje of leg er een paar op een bordje als voorgerecht. Trek er wat strepen balsamico crème overheen en geniet!
Het tweede recept is gemaakt met FUET
Dit recept is een tartaar waarin een fuet de smaakmaker is. Het maken van het recept duur ongeveer een half uur: ongeveer 15 minuten bereiden en 15 minuten in de oven en dus lekker snel klaar. Voor dit recept is een keukenmixer een handig hulpmiddel.
Voor de bereiding is nodig
- Koekjes of kleine toastjes
- 1 stuk fuet
- 8 kleine amuse tomaatjes
- 1 kleine bosui
- 2 augurken in azijn
- 1 theelepel Worcestershire-saus
- 1 theelepel zoete mosterd
- Olijfolie
Aan de slag!
Als eerste halen we de huid van de fuet als deze niet van natuurlijke oorsprong is. Daarna schillen we de lente-ui en maken deze schoon.
Dan wassen we de tomaten en laten de schil er gewoon om zitten. De fuet, al dan niet met schil, snijden we in plakken en daarna in vier stukken. Ook de lente-ui en de augurk snijden we in grove stukken.
Doe de fuet, tomaten, augurk, lente-ui, mosterd en saus in een kom die voldoende groot is en maak de ingredienten zo fijn als je wil om te serveren. Daarna voegen we een beetje olijfolie toe, maar niet te veel. Het geheel moet wel compact blijven.
Als laatste leggen we een of meer schepjes op een toast. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de toast. Smullen maar!
Het derde recept is op basis van CHORITZO worst
Dit recept is lekker pittig en in ongeveer 20 minuten klaar. Handig als je wel trek hebt in iets hartigs, maar er nog wel even geduld voor over hebt.
Wat heb je nodig?
Een choritzo worst
Ham
Kaas
Mosterd
Verwarm de oven op 180°C.
We nemen de wordt en snijden deze iets in over gehele lengte. Bestrijk de worst aan de binnenzijde met de mosterd en doe er daarna in de lengte gesneden kaas in. Rol als laatste de ham om de worst en doe het geheel in de oven tot de ham krokant is en de kaas gesmolten. Klaar! (en lekker…)